Amutorch AT40 Nichia misbehaving on high (slowly dimming and then going to bright again)

3 posts / 0 new
Last post
adept1
Offline
Last seen: 1 day 4 hours ago
Joined: 07/30/2016 - 01:36
Posts: 44
Location: Singapore
Amutorch AT40 Nichia misbehaving on high (slowly dimming and then going to bright again)

Hi experts,

Any idea what’s happening here? I’ve disassembled and cleaned everything in hopes that might resolve it, and I’ve also tried multiple batteries. The problem is only on high.

Video: https://imgur.com/L2MDt7a

Thanks for any advice!

Currently owned lights:

Jetbeam Jet-IIIM | Jetbeam Jet-Ti M R2 | Solarforce L2M/L2P/L2T/T1 | 4Sevens Quark 123 | 4Sevens Quark Mini CR2 Ti | Solarstorm X2 | Convoy S2+ | Skilhunt H03 | Jetbeam Mini-1 | Amutorch AT40 | Emisar D4S & D4SV2 | Fireflies E07 | Lumintop FW3A

Edited by: adept1 on 11/03/2019 - 20:00
d_t_a
Offline
Last seen: 3 hours 7 min ago
Joined: 08/04/2017 - 23:58
Posts: 1476
Location: Manila, Philippines

I had a KDLitker C8.2 (XHP50.2) which when set to Low mode, will automatically ramp up to higher brightness mode.
I wonder if it is a similar type of problem.

I didn’t know how to fix it, but sent a video to the supplier who sent a replacement (the first replacement had another different issue, such that I had to ship back the 2 malfunctioning units to the supplier who then send me a new replacement that finally works without any issues).

donttellmywifei...
Offline
Last seen: 1 day 13 hours ago
Joined: 11/05/2017 - 20:47
Posts: 57
Location: ny

it works just like a Boeing 737 MAX Wink