[4K Review] IMALENT MS03 - 13000 lumens, World's Brightest EDC

78 posts / 0 new
Last post
Yokiamy
Yokiamy's picture
Offline
Last seen: 2 hours 16 min ago
Joined: 10/18/2016 - 15:47
Posts: 2667
Location: Netherlands

When does the red light issue appear?

Does it never activate Turbo again once it appeared? (So its useless and just a 2000Lm light?)

Or After switching to turbo for several times?

The_Flashaholic
The_Flashaholic's picture
Offline
Last seen: 15 hours 46 min ago
Joined: 04/05/2017 - 12:46
Posts: 975
Location: Wakefield

Yokiamy wrote:
When does the red light issue appear?

Does it never activate Turbo again once it appeared? (So its useless and just a 2000Lm light?)

Or After switching to turbo for several times?

The red light can come on after a second on turbo or after a few activations. There’s no pattern.

Twisting the tailcap off and on resets the light so you can use Turbo/High again.

When I reviewed the light in the Dangerous Place I only had one hand free so resetting was impossible. So avoid the MS03 if you’re planning on holding a dog lead, camera, gun or umbrella etc in your other hand.

My 4K Lumen Whore Reviews (MS18, X70, MS12, DX80, X80-GT, X45vn etc) - http://www.youtube.com/c/FLASHAHOLIC_TV

Rolz
Offline
Last seen: 2 days 5 hours ago
Joined: 01/25/2011 - 19:55
Posts: 967
Location: Australia

Wow was my first reaction as I saw how bright it was. Considering its size it’s amazing.

Excellent review. Thanks for posting it.

richbuff
Offline
Last seen: 5 hours 41 min ago
Joined: 09/22/2015 - 20:38
Posts: 615
Location: Prescott Az

Hello KG,

Your second video was posted in the German forum yesterday, and that has renewed discussion about how a few German posters report the red light turbo issue. It was reported that Imalent reported on Monday that the issue is caused by melting glue; remove and clean it up and tighten very tight, but some still have the issue, and others have difficulty removing the head from the tube to attempt this fix, and a few have, but issue remains, and majority(?)  have no issue.

It was also on the German forum reported that Imalent reported that all MS03 after June 20 no longer have this issue.

Instead of sleeping uninterruptedly, I got up in the middle of the night and charged all of my cells and did yet another small white room ceiling bounce check with: Two MS03, TM9K, FW21Pro, NSX53, MT07 vn W2, and MMU-X3 vn triple 50.2. To my subjective eyes, MS03 ranked a little bit brighter than the TM9K, which in turn ranked a little bit brighter than the FW21Pro, followed closely by the NSX53 and then the MT07 W2 and lastly the MMU-X3 triple 50.2.

I think the issue is caused by variation in contact cleanliness and tightness and anode white plastic collar interfering. Manufacturers ship defective product, but in this case, Imalent shipped a corrected test specimen to you that was not corrected!

Now if I can only get my big solder blob top 40T's to not have this issue. For me, this light and TM9K tie for King of edc, followed by FW21Pro and NSX53 tying for Queen. Smaller edc fans, and fans of various manufacturers have a wide variety of so many great lights to choose from.

It could be worse. Common dangerous pet animals don’t have antlers.

 

The_Flashaholic
The_Flashaholic's picture
Offline
Last seen: 15 hours 46 min ago
Joined: 04/05/2017 - 12:46
Posts: 975
Location: Wakefield

They maybe sending me a MS03W for review which will be interesting.

My 4K Lumen Whore Reviews (MS18, X70, MS12, DX80, X80-GT, X45vn etc) - http://www.youtube.com/c/FLASHAHOLIC_TV

lotrbfme
lotrbfme's picture
Offline
Last seen: 3 days 11 hours ago
Joined: 12/05/2018 - 18:03
Posts: 450
Location: FL
Flashaholics wrote:
They maybe sending me a MS03 for review which will be interesting.

A 3rd? I really want this one to work. I want to get one so bad.

dmstar88
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Joined: 06/16/2020 - 22:30
Posts: 4
Location: South East Asia

richbuff wrote:

Hello KG,

It was also on the German forum reported that Imalent reported that all MS03 after June 20 no longer have this issue.


Hi everyone,

I have received my replacement unit of MS03 and i am happy to announce that it’s working as intended now.
Happy with it and just be careful that it gets really hot on the tip and the heatsink fins area when it’s on turbo.

The_Flashaholic
The_Flashaholic's picture
Offline
Last seen: 15 hours 46 min ago
Joined: 04/05/2017 - 12:46
Posts: 975
Location: Wakefield

Good to hear, keep playing with it, a few people have had replacement MS03’s play up after quite a few uses.

My 4K Lumen Whore Reviews (MS18, X70, MS12, DX80, X80-GT, X45vn etc) - http://www.youtube.com/c/FLASHAHOLIC_TV

dave1010
dave1010's picture
Offline
Last seen: 2 days 3 hours ago
Joined: 07/04/2017 - 02:38
Posts: 95
Location: Dorset, United Kingdom

Mine is working as intended. Took it for a week camping and turbo worked as intended the whole time.

https://davestechreviews.wordpress.com/ / Email: <my BLF username>@gmail.com

The_Flashaholic
The_Flashaholic's picture
Offline
Last seen: 15 hours 46 min ago
Joined: 04/05/2017 - 12:46
Posts: 975
Location: Wakefield

Strange, I have the “new and improved” MS03W and I still get the red light…

My 4K Lumen Whore Reviews (MS18, X70, MS12, DX80, X80-GT, X45vn etc) - http://www.youtube.com/c/FLASHAHOLIC_TV

dave1010
dave1010's picture
Offline
Last seen: 2 days 3 hours ago
Joined: 07/04/2017 - 02:38
Posts: 95
Location: Dorset, United Kingdom

Very weird. Is that your third now? I don’t know if it’s just chance, Imalent trolling you or something different you’re doing. You don’t live n the North Pole do you?

Regarding the MS03W, what’s the lumens and tint like? Imalent advertise it as 5000K and still the same 13000lm but AFAIK warmer LEDs are always less efficient.

https://davestechreviews.wordpress.com/ / Email: <my BLF username>@gmail.com

Yokiamy
Yokiamy's picture
Offline
Last seen: 2 hours 16 min ago
Joined: 10/18/2016 - 15:47
Posts: 2667
Location: Netherlands

I am still using it without problems. Also tried what you showed on video for several times and it’s still working as intended.

Did you use the original cell ?

The_Flashaholic
The_Flashaholic's picture
Offline
Last seen: 15 hours 46 min ago
Joined: 04/05/2017 - 12:46
Posts: 975
Location: Wakefield

Yokiamy wrote:
I am still using it without problems. Also tried what you showed on video for several times and it’s still working as intended.

Did you use the original cell ?

Yes, on all 3

My 4K Lumen Whore Reviews (MS18, X70, MS12, DX80, X80-GT, X45vn etc) - http://www.youtube.com/c/FLASHAHOLIC_TV

Yokiamy
Yokiamy's picture
Offline
Last seen: 2 hours 16 min ago
Joined: 10/18/2016 - 15:47
Posts: 2667
Location: Netherlands
Flashaholics wrote:
Strange, I have the “new and improved” MS03W and I still get the red light…

As far as i know the only difference is the tint with the ‘W’ version

The_Flashaholic
The_Flashaholic's picture
Offline
Last seen: 15 hours 46 min ago
Joined: 04/05/2017 - 12:46
Posts: 975
Location: Wakefield
Yokiamy wrote:
Flashaholics wrote:
Strange, I have the “new and improved” MS03W and I still get the red light…

As far as i know the only difference is the tint with the ‘W’ version

The tailcap has reworded text and revised spring, and apparently the turbo issue is fixed, which they still claim is glue residue.

My 4K Lumen Whore Reviews (MS18, X70, MS12, DX80, X80-GT, X45vn etc) - http://www.youtube.com/c/FLASHAHOLIC_TV

dave1010
dave1010's picture
Offline
Last seen: 2 days 3 hours ago
Joined: 07/04/2017 - 02:38
Posts: 95
Location: Dorset, United Kingdom

Looking at your MS03W video, the 5000K tint looks so much better than the 6500K+ tint of the MS03. I’d gladly sacrifice a couple of thousand lumens for that. Thanks for all the comparison shots.

https://davestechreviews.wordpress.com/ / Email: <my BLF username>@gmail.com

The_Flashaholic
The_Flashaholic's picture
Offline
Last seen: 15 hours 46 min ago
Joined: 04/05/2017 - 12:46
Posts: 975
Location: Wakefield
dave1010 wrote:
Looking at your MS03W video, the 5000K tint looks so much better than the 6500K+ tint of the MS03. I’d gladly sacrifice a couple of thousand lumens for that. Thanks for all the comparison shots.

Same output, I think the 5000 K was slightly higher at turn on

My 4K Lumen Whore Reviews (MS18, X70, MS12, DX80, X80-GT, X45vn etc) - http://www.youtube.com/c/FLASHAHOLIC_TV

Pages