HaikeLite MT03 & MT07 Group-buy Closed

748 posts / 0 new
Last post
ClintH
ClintH's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 day ago
Joined: 02/06/2016 - 13:34
Posts: 173
Location: WV

Well, just tried some 18650Bs in one, and now I have medium mode? Of course, I can’t tighten down the tailcap. All three lights that exhibit this behavior have different sets of the 18650GAs. Weird. Any ideas why this could be occurring?

fdr2164
fdr2164's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 43 min ago
Joined: 12/07/2012 - 23:10
Posts: 140
Location: Michigan

I have the MT03 4S with 18650ga supplied by Haikelite.

on low mode, one of the LEDs is brighter than the other 2

then on med, the 2 dimmer lights increase in brightness to match the bright one in low mode.

overall brightness from low to med is hardly noticeable.

the low low, high and turbo all seem to work normally.

ClintH
ClintH's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 day ago
Joined: 02/06/2016 - 13:34
Posts: 173
Location: WV

fdr2164 wrote:
I have the MT03 4S with 18650ga supplied by Haikelite.

on low mode, one of the LEDs is brighter than the other 2

then on med, the 2 dimmer lights increase in brightness to match the bright one in low mode.

overall brightness from low to med is hardly noticeable.

the low low, high and turbo all seem to work normally.


Good catch, that’s exactly what mine is doing. Does it with GAs, Samsung 25Rs, but works normally with 18650Bs, which doesn’t supply enough amperage.
hIKARInoob
hIKARInoob's picture
Offline
Last seen: 20 min 39 sec ago
Joined: 08/28/2016 - 08:15
Posts: 1963

Pok wrote:
Quote:

Thanks POK for the advice on checking the screw. I haven’t received mine yet but will be looking into it. Not having seen it, did you have to create another thread for the second screw or is there already another thread?
Thanks

There is already another thread.

from Tom_E ‘s pic.

!http://i1054.photobucket.com/albums/s496/TomE2012/Break%20Downs/HaikeLit...!

There’s only one thing that comes to my mind: screw this.

unknown00101
Offline
Last seen: 18 min 16 sec ago
Joined: 08/16/2013 - 11:53
Posts: 4250
Location: USA

I got my MT07 NW & MT03 NW about an hour ago.

Loaded up a set of GA cells rested to 4.14v.

MT07 NW 3480lm
MT03 NW 6770lm

My MT03 looks to be a 2S2P.
My MT07 looks like it’s 4S.

adirondackdestroyer
Offline
Last seen: 1 week 1 day ago
Joined: 08/01/2016 - 08:05
Posts: 197
Location: US

Damn, didn’t someone test the MT03 at over 10,000 lumens at 30 seconds?

Tom E
Tom E's picture
Offline
Last seen: 9 hours 15 min ago
Joined: 08/19/2012 - 08:23
Posts: 10324
Location: LI NY

 
Hhmm, the MT07 is quite low but it is NW, not CW. Mine is doing 5,300 now w/resistor mod, but was 4,700 stock. Still 3,500 you got is quite a bit lower than the 4,500 they rated. Wonder if the 4S is lower lumens...

hIKARInoob
hIKARInoob's picture
Offline
Last seen: 20 min 39 sec ago
Joined: 08/28/2016 - 08:15
Posts: 1963
adirondackdestroyer wrote:
Damn, didn’t someone test the MT03 at over 10,000 lumens at 30 seconds?

Everydaysurvivalgear I think. There seems to be some variance in output…

JHBUDGETLIGHT
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 08/28/2011 - 22:36
Posts: 49

unknown00101 wrote:
I got my MT07 NW & MT03 NW about an hour ago.

Loaded up a set of GA cells rested to 4.14v.

MT07 NW 3480lm
MT03 NW 6770lm

My MT03 looks to be a 2S2P.
My MT07 looks like it’s 4S.

Disappointed to hear another MT07 NW at ~3500 lumen like mhalen’s (his was 2s2p if I recall correctly). I know NW is lower lumens but I wouldn’t expect almost 1,000+ lumens less. None of my other NW lights have this much of a difference. Did Haikelite ever officially release lumen ratings for the NW?

Tom E
Tom E's picture
Offline
Last seen: 9 hours 15 min ago
Joined: 08/19/2012 - 08:23
Posts: 10324
Location: LI NY

It's listed right there in the specs on their website, near the bottom, always been there:  http://haikelite.top/index.php/haikelite-mt07-buffalo-cree-xhp70-flashlight-4s.html

Yep, mhanlen's MT07 NW was low output. Dunno if he ever heard back from HaikeLite - he was trying to reach them.

 

mhanlen
mhanlen's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 2 days ago
Joined: 03/01/2013 - 11:42
Posts: 2605
Location: Eastern USA

JHBUDGETLIGHT wrote:
unknown00101 wrote:
I got my MT07 NW & MT03 NW about an hour ago.

Loaded up a set of GA cells rested to 4.14v.

MT07 NW 3480lm
MT03 NW 6770lm

My MT03 looks to be a 2S2P.
My MT07 looks like it’s 4S.

Disappointed to hear another MT07 NW at ~3500 lumen like mhalen’s (his was 2s2p if I recall correctly). I know NW is lower lumens but I wouldn’t expect almost 1,000+ lumens less. None of my other NW lights have this much of a difference. Did Haikelite ever officially release lumen ratings for the NW?

Yeah mine was 2S2P. They told me they would send me a 4s driver. They said that the battery tube is the same, just the driver is different. I don’t want to sound like I’m glad that unknown got 3500, but it at least confirms that I’m not the only one with a NW that got that. I’d be curious what others are getting too.

Tom E
Tom E's picture
Offline
Last seen: 9 hours 15 min ago
Joined: 08/19/2012 - 08:23
Posts: 10324
Location: LI NY

The MT03 sold out batch #1 but apparently the MT07 hasn't yet. Wonder what the changes will be for batch #2.

unknown00101
Offline
Last seen: 18 min 16 sec ago
Joined: 08/16/2013 - 11:53
Posts: 4250
Location: USA

JHBUDGETLIGHT wrote:
unknown00101 wrote:
I got my MT07 NW & MT03 NW about an hour ago.

Loaded up a set of GA cells rested to 4.14v.

MT07 NW 3480lm
MT03 NW 6770lm

My MT03 looks to be a 2S2P.
My MT07 looks like it’s 4S.

Disappointed to hear another MT07 NW at ~3500 lumen like mhalen’s (his was 2s2p if I recall correctly). I know NW is lower lumens but I wouldn’t expect almost 1,000+ lumens less. None of my other NW lights have this much of a difference. Did Haikelite ever officially release lumen ratings for the NW?


On their site they have MT07 CW/NW 5000/4500lm
And MT03 CW/NW 8760/7560lm

I suspect with fresh off the charger 30Q’s it will gain a little bit.

I’m more concerned with the configuration of my MT03. The entire reason I paid for these was to test 4S versions. Sad

unknown00101
Offline
Last seen: 18 min 16 sec ago
Joined: 08/16/2013 - 11:53
Posts: 4250
Location: USA

mhanlen wrote:
JHBUDGETLIGHT wrote:
unknown00101 wrote:
I got my MT07 NW & MT03 NW about an hour ago.

Loaded up a set of GA cells rested to 4.14v.

MT07 NW 3480lm
MT03 NW 6770lm

My MT03 looks to be a 2S2P.
My MT07 looks like it’s 4S.

Disappointed to hear another MT07 NW at ~3500 lumen like mhalen’s (his was 2s2p if I recall correctly). I know NW is lower lumens but I wouldn’t expect almost 1,000+ lumens less. None of my other NW lights have this much of a difference. Did Haikelite ever officially release lumen ratings for the NW?

Yeah mine was 2S2P. They told me they would send me a 4s driver. They said that the battery tube is the same, just the driver is different. I don’t want to sound like I’m glad that unknown got 3500, but it at least confirms that I’m not the only one with a NW that got that. I’d be curious what others are getting too.


My MT07 tube is set up with springs diagonal instead of the 2S2P tube setup with springs side by side. Traces look different too.
mhanlen
mhanlen's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 2 days ago
Joined: 03/01/2013 - 11:42
Posts: 2605
Location: Eastern USA

unknown00101 wrote:
mhanlen wrote:
JHBUDGETLIGHT wrote:
unknown00101 wrote:
I got my MT07 NW & MT03 NW about an hour ago.

Loaded up a set of GA cells rested to 4.14v.

MT07 NW 3480lm
MT03 NW 6770lm

My MT03 looks to be a 2S2P.
My MT07 looks like it’s 4S.

Disappointed to hear another MT07 NW at ~3500 lumen like mhalen’s (his was 2s2p if I recall correctly). I know NW is lower lumens but I wouldn’t expect almost 1,000+ lumens less. None of my other NW lights have this much of a difference. Did Haikelite ever officially release lumen ratings for the NW?

Yeah mine was 2S2P. They told me they would send me a 4s driver. They said that the battery tube is the same, just the driver is different. I don’t want to sound like I’m glad that unknown got 3500, but it at least confirms that I’m not the only one with a NW that got that. I’d be curious what others are getting too.


My MT07 tube is set up with springs diagonal instead of the 2S2P tube setup with springs side by side. Traces look different too.

I didn’t think they could add a 4s driver without a change in battery tube. Unless the driver has wide operating voltage range. But then why would a 4s make sense without a change in the battery tube. I dunno. My battery tube is definitely side by side and not diagonal.

JHBUDGETLIGHT
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 08/28/2011 - 22:36
Posts: 49
Tom E wrote:

It’s listed right there in the specs on their website, near the bottom, always been there:  http://haikelite.top/index.php/haikelite-mt07-buffalo-cree-xhp70-flashlight-4s.html


Yep, mhanlen’s MT07 NW was low output. Dunno if he ever heard back from HaikeLite – he was trying to reach them.


 

Thanks Tom,
So the two NW reported falls significantly further from the advertised claim than the CW.

chops728
Offline
Last seen: 45 min 23 sec ago
Joined: 08/30/2014 - 16:00
Posts: 495
Location: Swampland,La

My MT07 NW is getting 3560 and my MT03 NW is getting 6750
how can I tell if my lights are 2P2S or 4S
I also have some strange dents on the neg side of some new VTC6 cells—I don’t recall them being there—not sure if dogging the tail cap all the way caused this—crazy

chops728
Offline
Last seen: 45 min 23 sec ago
Joined: 08/30/2014 - 16:00
Posts: 495
Location: Swampland,La

Maybe I’m missing something—how can the battery tubes be the same—you either get 16 volts or 8 volts on the driver end of the tube

unknown00101
Offline
Last seen: 18 min 16 sec ago
Joined: 08/16/2013 - 11:53
Posts: 4250
Location: USA

chops728 wrote:
My MT07 NW is getting 3560 and my MT03 NW is getting 6750
how can I tell if my lights are 2P2S or 4S
I also have some strange dents on the neg side of some new VTC6 cells—I don’t recall them being there—not sure if dogging the tail cap all the way caused this—crazy

It may be the springs. My cells have some marks after a few swaps too.

The 2s2p is on the left, 4S on right.

My threads are absolutely marred up from presumably dull machining tools. Poor QC.

This is after a thorough cleaning. They were perhaps the dirtiest threads I’ve come across. The MT07 threads had small particles of dirt/metal that were grinding upon initial opening.

Also I got around to testing my freshly charged 30Q set.
4.197v off the charger.
MT03 2S2P NW 7285lm at 30sec.
MT07 4S NW 3610lm at 30sec.

So a fair bump for the MT03. There’s an odd drop in those initial 30 seconds. It slowly decreases from about 7700lm at turn on down to 7630lm at 20sec, but suddenly drops about 350lm around 24 seconds.

Nicolicous
Nicolicous's picture
Online
Last seen: 13 min 41 sec ago
Joined: 04/16/2016 - 08:28
Posts: 648
Location: Australia

awww this is depressing news Sad

im putting lots of hope in this new light

Can you lend me some money to buy new flashlights?

T18
T18's picture
Offline
Last seen: 5 hours 28 min ago
Joined: 02/14/2016 - 15:29
Posts: 811

Received both 03 & 07 4S lights today, bought 8 batteries with order and got 4 so doing pretty good,
Thanks Pok Tom E for heads up on the screw, mine is missing also, thread anodizing is bad on cap ends of both the 03 and 07 similar to pics above, pos and neg soldering jobs are not the best, perhaps the worst I’ve ever seen on a new high dollar lights, hum..
Batteries arrived at 3.44v, so it will take 3 hrs to charge and I will have to test lights tomorrow, thanks all for the heads up,
I have to say I am a bit surprised by some of what I am seeing and reading with these lights, sure am glad there is the BLF.

hIKARInoob
hIKARInoob's picture
Offline
Last seen: 20 min 39 sec ago
Joined: 08/28/2016 - 08:15
Posts: 1963

unknown00101 wrote:
My threads are absolutely marred up from presumably dull machining tools. Poor QC.

This is after a thorough cleaning. They were perhaps the dirtiest threads I’ve come across. The MT07 threads had small particles of dirt/metal that were grinding upon initial opening.


I saw this on everydaysurvivalgear’s video as well… This light was not going to make me happy…

mhanlen
mhanlen's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 2 days ago
Joined: 03/01/2013 - 11:42
Posts: 2605
Location: Eastern USA
chops728 wrote:
My MT07 NW is getting 3560 and my MT03 NW is getting 6750 how can I tell if my lights are 2P2S or 4S I also have some strange dents on the neg side of some new VTC6 cells—I don’t recall them being there—not sure if dogging the tail cap all the way caused this—crazy

Well Haikelite did ask me if I could tell what color temperature exactly my MT07 NW was… Maybe they thought it was an emitter. I don’t really know, but its seems the first three people capable of measuring the NW are getting all around the same numbers. It seems like this does not affect the MT03. I am not sure if the NW version of those is using the same emitters.

Fatlight
Fatlight's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2016 - 03:40
Posts: 82
Location: Earth

I received mine in pristine condition hardly any dust. i know how hard it can be to maintain cleanliness in factory conditions so Thumbs Up . The light is also amazingly bright , hot and throws like hell ,as far as many of my super throwers. Im overall happy with this GB.

However , i specifically asked for a SMOOTH reflector many times but got a op orange peel one .

HAIKElight Alva , How , can i get a smooth reflector ? In the future ,i meant to mod this light into a thrower like all my other lights.

If U R reading this, U R also a Flashaholic. Pfft <3

Tom E
Tom E's picture
Offline
Last seen: 9 hours 15 min ago
Joined: 08/19/2012 - 08:23
Posts: 10324
Location: LI NY

SMO doesn't exist. Did HL say they would put one in your light?

Fatlight
Fatlight's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 1 day ago
Joined: 08/15/2016 - 03:40
Posts: 82
Location: Earth
Tom E wrote:

SMO doesn’t exist. Did HL say they would put one in your light?

Yea i asked for it and Alva said they have it for me. i also stated it in my paypal order.

If U R reading this, U R also a Flashaholic. Pfft <3

Tom E
Tom E's picture
Offline
Last seen: 9 hours 15 min ago
Joined: 08/19/2012 - 08:23
Posts: 10324
Location: LI NY

Oh boy. Think they talked bout it, but I didn't think it was available then.

 

As far as the threads, yea, mine has some issues too, pic from the review:

Dunno, I think I noticed is at the time but didn't think much of it. I always apply Nyogel on the threads anyway, and they felt smooth, even though bare aluminum is showing on the outer 1 or 2 threads, just in isolated spots as well.

I just checked the other end (driver side) and those threads on mine are about perfect - can't notice any bare aluminum there. Mine also has double O-rings on each end.

ImA4Wheelr
ImA4Wheelr's picture
Offline
Last seen: 11 hours 4 min ago
Joined: 02/03/2013 - 14:51
Posts: 7391
Location: SC

I'd much prefer a smooth reflector.  Are they available for purchase separately?

". . . You realize that wasn't really a loss for me in Africa — it was a gain that I didn't appreciate."

- George Foreman 2017

charles lin
charles lin's picture
Offline
Last seen: 2 hours 54 min ago
Joined: 03/09/2016 - 17:08
Posts: 196
Location: SoCal, US

mmmm… Doesn’t a smooth reflector + XHP 70 = annoying crosshair beam pattern??

Pok
Pok's picture
Online
Last seen: 5 min 33 sec ago
Joined: 03/26/2011 - 15:23
Posts: 871
Location: The Land of Smiles

IMO someone and I prefer SMO reflector and XHP35 Hi for this big mass alu buffalo.

Pages