Update: Keygos Admits To Using Different Parts On Some Keygos KE-5 Flashlights

46 posts / 0 new
Last post

Pages

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO
Update: Keygos Admits To Using Different Parts On Some Keygos KE-5 Flashlights

First off I would like to give a big thanks to Chris01942 on here for doing some talking for me about my weaker second Keygos KE-5 that I received from a guy off of Ebay.  Chris was kind enough to talk to Miss Erica at Keygos about the weaker KE-5 that I talked about vs my first one that is a lot brighter.  Well anyway to make a long story short, Chris sent me a pm and told me that Keygos probably would replace my weaker made Keygos if I forwarded the pm he sent me to Miss Erica and mention all of what he told me.  Well I did and she got back with me last nite and told me that they have to use different suppliers basically at times to keep up with production and that is why I noticed a difference in brightness between the two.  She said she was going to send me a brand new Keygo KE-5 as replacement.  I thought that was very nice of her. 

Thank you Keygos. 

And thanks to Chris on here.

Brad

Edited by: ILIKEFLASHLIGHTS on 11/12/2011 - 23:20
JohnnyMac
JohnnyMac's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Joined: 04/12/2011 - 16:03
Posts: 8864
Location: Eastern PA

That was pretty nice of them.  I hope you get a brighter one and not just another new one like you already have.

Pulsar
Pulsar's picture
Offline
Last seen: 18 min 33 sec ago
Joined: 07/29/2011 - 00:41
Posts: 5837
Location: Maine

if not, i bet his two weaker keygos are brighter than one lol

 

thats pretty good cs

SecaRob
Offline
Last seen: 1 year 3 weeks ago
Joined: 01/09/2011 - 22:07
Posts: 191
Location: Ohio

I received it about a week ago and it pulls 2a.  Expected more after how much ILF had touted it but It it will do Frown

 

 

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

My first one I just got done checking with a fully charged Xtar 18700 2600MAH protected battery and it was 3.82 amps at the tailcap.

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

My second one was right around 2 amps. 

SecaRob
Offline
Last seen: 1 year 3 weeks ago
Joined: 01/09/2011 - 22:07
Posts: 191
Location: Ohio

At 2a it's still a great thrower but what concerns me is that the emitter is held in place by the white grease- no fasteners whatsoever.  I can actually move it very easy

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

My second one is not even in the same ball park as my first.  My first one on high I would bet money is around 200 lumens brighter than my second.  On low it's probably as bright as my second one on medium.   

SecaRob
Offline
Last seen: 1 year 3 weeks ago
Joined: 01/09/2011 - 22:07
Posts: 191
Location: Ohio

Have you checked the amperage of the bright one on medium?  I would be curious to know?  On medium mine will pull right at 1a on a fully charged Xtar

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

I couldn't tell you for it won't cycle through the modes.  It stays on high.  I even tried putting the tailcap back on and went to medium mode and then turned if off since the light has memory.  But once I do that and retest at tailcap it apparently goes back to the high mode and around 3.80 amps.

SecaRob
Offline
Last seen: 1 year 3 weeks ago
Joined: 01/09/2011 - 22:07
Posts: 191
Location: Ohio

That's strange.... 

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

Here you can see the difference with your eyes for yourself between the two. 

http://budgetlightforum.com/node/5314

SecaRob
Offline
Last seen: 1 year 3 weeks ago
Joined: 01/09/2011 - 22:07
Posts: 191
Location: Ohio

Yep,  your first one was what I was expecting.  Still a nice light though

Buwuve
Buwuve's picture
Offline
Last seen: 1 year 12 months ago
Joined: 02/11/2011 - 14:49
Posts: 1975
Location: Germany

@ILIKEFLASHLIGHTS:

Good to hear, that it ends for you so good Smile

Light up the darkness.

rikr
rikr's picture
Offline
Last seen: 34 min 25 sec ago
Joined: 09/03/2011 - 21:50
Posts: 2107
Location: Fenton, MO

So I guess it's the luck of the draw on which one we'll get when we order one. That's a shame I got one on order now, I hope it's as good as everyone says. I just got the Keygos KE-2 and it seems bright.

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

Buwuve wrote:

@ILIKEFLASHLIGHTS:

Good to hear, that it ends for you so good Smile

Thanks buddy.  I just hope I get another good one like my first.  I wished I had a light meter.  I would love to see what this thing registered on a good one. 

It's going to my son.  He can keep the other one as well.

gen1.3_
gen1.3_'s picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Joined: 05/25/2011 - 09:16
Posts: 763
Location: Commifornia

Here's my Keygos KE-5 , it was a bit drizzly and foggy. This is the 2A version. Hope you liked the laser show. LOL

 

JackFlash
JackFlash's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Joined: 10/07/2011 - 02:54
Posts: 71
Location: Upstate NY

Just got mine today - ordered from redlog on 11/1/2011. Part of the SS Bezel is not polished (they missed a spot about a half inch long). And of course it has the green circuit board so its underdriven - measured around 2.2A at the tailcap with a freshly charged protected trustfire flame from DX @ 4.19v. About the same as my Ultrafire X2 with a tighter hotspot and not quite as bright at a distance. Seems to weigh slightly less. Still a nice light - I like it.

Edit: The clip for the TA21 fits.

   

JackFlash
JackFlash's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Joined: 10/07/2011 - 02:54
Posts: 71
Location: Upstate NY

Yeah, its a shame they nerfed it with that driver - the Trustfire C8 would be a better deal. I look at this way - when/if the driver unglues itself I'll probably try to replace it with the 2.8A driver or maybe someone knows where we could get a 3.5A+ driver for it?

   

gen1.3_
gen1.3_'s picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Joined: 05/25/2011 - 09:16
Posts: 763
Location: Commifornia

gorann wrote:

I think you dont need mor than 3.0Amps because that is maximum for XML

If it is >3A does it make the XM-L less effeient?

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

gorann,

I don't know if that is true. 

Mine read 3.82 amps last nite at the tailcap with a fully charged Xtar 18700 2600MAH battery.  I have got about the same with some Trustfire flame batteries.  There may be a particular point that a XM-L led can't de driven much past to make it much brighter, but I don't think 3 amps is it.  The Catapult V3 I believe is driven at 3.5amps.

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

I will forward this thread to Miss Erica at Keygos. 

agedbriar
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: 04/09/2011 - 18:11
Posts: 642
Location: Slovenia, EU

ILIKEFLASHLIGHTS wrote:

I couldn't tell you for it won't cycle through the modes.  It stays on high.  I even tried putting the tailcap back on and went to medium mode and then turned if off since the light has memory.  But once I do that and retest at tailcap it apparently goes back to the high mode and around 3.80 amps.

If it does cycle by half-presses on the clickie, it should also cycle by momentary disconnects of one of the ammeter probes. Some drivers need two disconnects for the first mode change if the light has been on for more than a few seconds.

Chris01942
Offline
Last seen: 6 years 4 months ago
Joined: 11/01/2011 - 22:06
Posts: 48
Location: Manchester, U.K.

gorann wrote:

Well she can send me 4 Keygos KE5 because all four I bought were underdriven Shocked

Why they dont make them all as they should be, like Trustfire C8 regarding brightness, at least 2,5A. Minimum od the minimum... 

NEvertheless, I make this lights irect drive Big Smile Great lights. Really pocket light, lie C8, but it has just slightly elongated reflector, so they throw further. Very nice lights. COngrats on that, but gus, dont let them be so underdriven or sell 2 versions of these lights, so that buyer know what light he buys... 

And they dont look so classical as C8.  

PS: I hope someone fro Keygos reads this, if not, ILIKEFLASHLIGHTS maybe you can point them here? 

Yes Keygos are now reading our threads here.

I have already expressed concerns over different parts and substandard performance. I told Keygos that customers need to know and expect what they are buying, and Keygos should keep to one constant build and be consistent, even if it means a slightly higher price. Customers need to be sure that they are buying a good light and not lottery light. But saying that and reading a lot of posts, it seems ILIKEFLASHLIGHTS was the better exception.

I think Keygos could do better publishing correct information, and give some stats, then we know what to expect. But still from looking at the videos they look good lights even if powered at 2amp.

Chris01942
Offline
Last seen: 6 years 4 months ago
Joined: 11/01/2011 - 22:06
Posts: 48
Location: Manchester, U.K.

gorann wrote:

I think you dont need mor than 3.0Amps because that is maximum for XML

Now don't quote me on this. But I seem to remember reading (I think here in this forum) that one member tested this with Cree XML-T6 and went way above 3.0Amps. But above 3.5Amp there was no real additional output. There was a big flat until much higher Amps and then there was an increase. It seemed that 3.0 to 3.5Amps was the most efficient with a 0.50Amp loss.

Like I said just what I seem to remember so don't shoot me if it is not fact.

JackFlash
JackFlash's picture
Offline
Last seen: 7 years 5 months ago
Joined: 10/07/2011 - 02:54
Posts: 71
Location: Upstate NY

ILIKEFLASHLIGHTS wrote:

I couldn't tell you for it won't cycle through the modes.  It stays on high.  I even tried putting the tailcap back on and went to medium mode and then turned if off since the light has memory.  But once I do that and retest at tailcap it apparently goes back to the high mode and around 3.80 amps.

This seems like the driver is malfunctioning - is it possible that yours is broken at 3.8A and all of ours are working correctly at ~2A? Maybe the battery is pressing too hard on the driver and shorting something? Does anyone else have one running at 3.8(and is it the black driver)? Like Chris01942 said, we need the specs from Keygos to see what the drive current is supposed to be before we make any conclusions.

Edit: If it turns out yours is broken, tell us how so we can break ours the same way Laughing

   

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

JackFlash wrote:

ILIKEFLASHLIGHTS wrote:

I couldn't tell you for it won't cycle through the modes.  It stays on high.  I even tried putting the tailcap back on and went to medium mode and then turned if off since the light has memory.  But once I do that and retest at tailcap it apparently goes back to the high mode and around 3.80 amps.

This seems like the driver is malfunctioning - is it possible that yours is broken at 3.8A and all of ours are working correctly at ~2A? Maybe the battery is pressing too hard on the driver and shorting something? Does anyone else have one running at 3.8(and is it the black driver)? Like Chris01942 said, we need the specs from Keygos to see what the drive current is supposed to be before we make any conclusions.

Edit: If it turns out yours is broken, tell us how so we can break ours the same way Laughing

I don't know.  I think it used to change modes doing tailcap readings.  The only way I could get it to switch modes was rocking the probe quickly that is on the negative end of the battery off the battery completely and touch the back of probe on the top of the tube above the threads and quickly back off tube and back on the negative end of battery.  And that don't work all the time either.  I think earlier I got it to go to medium mode but the reading would fluctuate up to 1.5 down to about .8 amps.  How accurate that is I don't know.  And it could be these Xtar batteries are a little long for this light.  But they work.  I do remember getting a tailcap reading as high as 3.76 amps I believe with the Trustfire flame battery. I do know this light is one bright SOB up close and on a wall.  Ranks right there with my TR-1200.  But it won't throw better than the TR-1200. 

how crazy is this
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Joined: 09/14/2011 - 13:24
Posts: 112
Location: Minneapolis

Here is the link for the measurements mentioned  above.  Match did a really great job of testing this.

 

http://budgetlightforum.com/node/2603

 

Wade

Chris01942
Offline
Last seen: 6 years 4 months ago
Joined: 11/01/2011 - 22:06
Posts: 48
Location: Manchester, U.K.

how crazy is this wrote:

Here is the link for the measurements mentioned  above.  Match did a really great job of testing this.

http://budgetlightforum.com/node/2603

That's the one! XML powered at different and higher Amps. I thought I had read it here. See I am learning. Smile

gen1.3_
gen1.3_'s picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Joined: 05/25/2011 - 09:16
Posts: 763
Location: Commifornia
Emailed Keygos , Erica replied she will be sending me a replacement. Smile

ILIKEFLASHLIGHTS
ILIKEFLASHLIGHTS's picture
Offline
Last seen: 8 months 3 weeks ago
Joined: 08/04/2011 - 23:47
Posts: 5693
Location: southeast MO

gen1.3_ wrote:
Emailed Keygos , Erica replied she will be sending me a replacement. :-)

Good deal! 

And your welcome.  LOL!

Pages