[2019-05-08] Maintenance finished

16 posts / 0 new
Last post
sb56637
sb56637's picture
Offline
Last seen: 6 hours 21 min ago
Joined: 01/08/2010 - 09:29
Posts: 6367
Location: The Light
[2019-05-08] Maintenance finished

Hi everyone, This is to let you know that at some point during the day today the site will be briefly offline for some necessary maintenance. I'm sorry that I don't have an exact timeframe, as it depends on several factors that are out of my control. Thanks in advance for your patience and understanding!

 

Maintenance completed. Please post here if you run into any new bugs or issues with this update. Thanks, and have fun!

Budget Light Forum ...where Frugal meets with Flashlight!

Edited by: sb56637 on 05/08/2019 - 13:49
MRsDNF
MRsDNF's picture
Offline
Last seen: 9 hours 25 min ago
Joined: 12/22/2011 - 21:18
Posts: 12921
Location: A light beam away from the missus in the land of Aus.

Thanks sb. Thumbs Up

 

djozz quotes, "it came with chinese lettering that is chinese to me".

                      "My man mousehole needs one too"

old4570 said "I'm not an expert , so don't suffer from any such technical restrictions".

Old-Lumens. Highly admired and cherished member of Budget Light Forum. 11.5.2011 - 20.12.16. RIP.

 

DavidEF
DavidEF's picture
Offline
Last seen: 6 hours 58 min ago
Joined: 06/05/2014 - 06:00
Posts: 7011
Location: Salisbury, North Carolina, USA

No new bugs, but I was right in the middle of composing a very long response in a private message when the maintenance work began. When I finished and hit the “Send Message” button, the screen refreshed and I was logged out of the site. After a couple of attempts, I finally got logged back in to find my post didn’t make it. Sad

The Cycle of Goodness: “No one prospers without rendering benefit to others”
- The YKK Philosophy

Agro
Offline
Last seen: 24 min 30 sec ago
Joined: 05/14/2017 - 11:16
Posts: 3981
Location: Ślōnsk

Click the “back” button of your browser until you’re back before you sent the message. You may be able to recover it.
On my Firefox I recovered many posts like that…

djozz
djozz's picture
Offline
Last seen: 10 hours 6 min ago
Joined: 09/07/2012 - 17:04
Posts: 14954
Location: Amsterdam

Thanks sb for keeping the forum problem-free.

Sorry about that David. It happened to me before a few times, including once when writing a lengthy review. It took me a few days before I got the motivation to re-write it.

DavidEF
DavidEF's picture
Offline
Last seen: 6 hours 58 min ago
Joined: 06/05/2014 - 06:00
Posts: 7011
Location: Salisbury, North Carolina, USA

Yeah, I’ve lost stuff before as well. I just move on, but like you, it sometimes takes me a while to get motivated to re-write what I lost. I still haven’t re-written what I lost today, but I will sometime. In the past, other members have said that they always copy out their text before publishing it, so if it gets lost in the screen refresh, they can just paste it back in and try again. I was doing that for a while, then I quit it.

Perspective: If that’s the worst thing that happens on this site from sb doing maintenance and repairs, it’s not THAT big of a deal. And so far it IS, so I’m all good. Wink

The Cycle of Goodness: “No one prospers without rendering benefit to others”
- The YKK Philosophy

Lightbringer
Lightbringer's picture
Offline
Last seen: 4 hours 1 min ago
Joined: 08/30/2016 - 14:12
Posts: 8036
Location: nyc

I got bit so many times like that, that any lengthy posts I have (reviews, work stuff, etc.), I do as text first, then c&p into the message box when I’m ready to send.

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0

sb56637
sb56637's picture
Offline
Last seen: 6 hours 21 min ago
Joined: 01/08/2010 - 09:29
Posts: 6367
Location: The Light

DavidEF wrote:
No new bugs, but I was right in the middle of composing a very long response in a private message when the maintenance work began. When I finished and hit the “Send Message” button, the screen refreshed and I was logged out of the site. After a couple of attempts, I finally got logged back in to find my post didn’t make it. Sad

Ooh! My sincere apologies, David. The thing is, they pre-alerted a rather important security fix that would be released somewhere between noon and 5:00 PM EST, and I had something important to do from 4:00 onwards. So I couldn’t just leave it for the next day, nor could I take the time to put up a countdown timer because I had to get started immediately on applying the patch while I still had time. Sorry for your lost post. Sad

Budget Light Forum ...where Frugal meets with Flashlight!

Henk4U2
Henk4U2's picture
Offline
Last seen: 1 hour 3 min ago
Joined: 02/13/2014 - 17:52
Posts: 2570
Location: The heart of the Netherlands (GMT+1)

On the other hand: you have saved me from some severe embarrassment. I was about to enter a post suggesting that a highly respected member had omitted something quite important in a review. Found out later he did not. Could have seen that if I did something more than just looking.

You are a flashaholic if you are forced to come out of the closet, to make room for more flashlights.

adam7027
Online
Last seen: 1 min 57 sec ago
Joined: 09/26/2017 - 13:54
Posts: 373
Location: EU (Hu)

-Hello Mr. Admin,

I just noticed, that there are no ‘N new’ (replies) markers for the threads in recent posts page. Did that went missing by accident, or it is an intended change?-

raccoon city wrote:
Did you click on the Mark Read button?

Oh snap, probably that happened, but I never wanted to hit it, so either way, it was an accident Sad
(I would be happy, if that button could be hidden by user preference, because then that is a very dangerous thing)

raccoon city
raccoon city's picture
Online
Last seen: 8 min 1 sec ago
Joined: 10/06/2010 - 02:35
Posts: 12266
Location: रॅकून सिटी Palm Desert CA USA

Did you click on the Mark Read button?

I see 'N New' on my computers.

sb56637
sb56637's picture
Offline
Last seen: 6 hours 21 min ago
Joined: 01/08/2010 - 09:29
Posts: 6367
Location: The Light

adam7027 wrote:

(I would be happy, if that button could be hidden by user preference, because then that is a very dangerous thing)

That would be fairly hard to do from an administrative standpoint. But I’m sure you could use a browser extension to remove it on your devices.

Budget Light Forum ...where Frugal meets with Flashlight!

Scallywag
Scallywag's picture
Offline
Last seen: 16 hours 29 min ago
Joined: 01/11/2018 - 22:23
Posts: 288
Location: Ohio, United States

Thank you for all that you do, Mr. Admin.

EDC Rotation: ZL SC62 | Jaxman E2L XP-G2 5A | Purple S2+ XPL-HI U6-3A | D4 w/ Luxeon V
"Back-Ups": EagTac D25C Ti | Olight S1
L6 XHP70.2 P2 4000K FET+7135 | Jaxman M8 | MF02 | Blue S2+ w/ ML Special
In-progress: Supfire M6 3xXHP50.2 | Jaxman Z1 White Flat
Others: Nitecore EC23 | Nebo Twyst | Streamlight ProTac 1AA | TerraLux LightStar 100

sb56637
sb56637's picture
Offline
Last seen: 6 hours 21 min ago
Joined: 01/08/2010 - 09:29
Posts: 6367
Location: The Light

My pleasure! Thanks to all of you for being here too.

Budget Light Forum ...where Frugal meets with Flashlight!

Phlogiston
Offline
Last seen: 2 days 12 hours ago
Joined: 10/27/2016 - 16:57
Posts: 718
Location: Scotland

sb56637 wrote:
adam7027 wrote:

(I would be happy, if that button could be hidden by user preference, because then that is a very dangerous thing)
That would be fairly hard to do from an administrative standpoint. But I’m sure you could use a browser extension to remove it on your devices.
If you have uBlock Origin installed (very good blocker for ads and other problematic stuff), then you could try:
  • right click on the “Mark Read” button to get the pop-up menu
  • click on “Block Element”
  • you’ll get another pop-up, usually at lower right of the window
  • look for “Cosmetic filters” and click on ‘##[href=”/forum/markasread”]’
  • click on “Preview” to see if it works – the “Mark Read” button should disappear
  • click on “Create” and the “Mark Read” button should be gone.

I presume other blockers can do similar things, but uBlock Origin is the one I use.

adam7027
Online
Last seen: 1 min 57 sec ago
Joined: 09/26/2017 - 13:54
Posts: 373
Location: EU (Hu)

Phlogiston wrote:
If you have uBlock Origin installed (very good blocker for ads and other problematic stuff), then you could try:
  • right click on the “Mark Read” button to get the pop-up menu
  • click on “Block Element”
  • you’ll get another pop-up, usually at lower right of the window
  • look for “Cosmetic filters” and click on ‘##[href=”/forum/markasread”]’
  • click on “Preview” to see if it works – the “Mark Read” button should disappear
  • click on “Create” and the “Mark Read” button should be gone.

I presume other blockers can do similar things, but uBlock Origin is the one I use.

Thank you, I’ll give it a try.