TaoTronics 12" Rechargeable Floor Fan

74 posts / 0 new
Last post
lampliter
lampliter's picture
Offline
Last seen: 1 week 53 min ago
Joined: 07/31/2017 - 16:06
Posts: 442
Location: Paradise

Correllux wrote:
lampliter wrote:
Got mine day before yesterday; fully charged it and ran it “dry”; fully charged and in the process of running it dry again; so far it ‘s ok.

It’s a big heavy fan and will be nice during power outages.

$20 and change.!

I guess I’ll find out later myself, but did you happen to notice if the fan speed slows down near the bottom of the charge, or is it steady and then cuts off? Curious about the controller…clearly they have some smart-ish things going on in there.

I only ran it down to the red light; was still running when I unplugged it; the first time I ran it on variable speeds; the 2nd time on low; there was no noticeable change in speed.
At the 2nd test I let it run for about 5 min on the red light; it was still running when I unplugged it.(turned it off,not unplugged) Facepalm

Q. How do you defend a caged lion?
A. Open the door and let him out and he will defend himself.

JeffN
Offline
Last seen: 9 hours 9 min ago
Joined: 11/11/2012 - 15:24
Posts: 104
Location: Everybody's Hometown

Ordered a fan from Taotronics on the 18th, received a shipping notification on the 21st, and just received a large empty Amazon box from UPS. I picked it up as soon as the driver put it next to my door, realized it was empty, told him so, cut the packing tape and showed him there was nothing in the box (just a bit of brown packing paper).

Driver took the box back, marked it as “Rejected”. I just left a contact message for Taotronics requesting an immediate refund. Not going to give them a second chance. Glad to hear some of you actually received your fans. Amazing that someone actually thought they could get away with shipping an empty box.

Carpe noctem

raccoon city
raccoon city's picture
Online
Last seen: 3 min 28 sec ago
Joined: 10/06/2010 - 02:35
Posts: 18860
Location: Palm Desert CA ~ West Coast is the best coast

I ordered three fans.

Today, I received one of them.

One is scheduled to show up tomorrow.

The third one hasn't shipped yet.

JeffN
Offline
Last seen: 9 hours 9 min ago
Joined: 11/11/2012 - 15:24
Posts: 104
Location: Everybody's Hometown

JeffN wrote:
Ordered a fan from Taotronics on the 18th, received a shipping notification on the 21st, and just received a large empty Amazon box from UPS. I picked it up as soon as the driver put it next to my door, realized it was empty, told him so, cut the packing tape and showed him there was nothing in the box (just a bit of brown packing paper).

Driver took the box back, marked it as “Rejected”. I just left a contact message for Taotronics requesting an immediate refund. Not going to give them a second chance. Glad to hear some of you actually received your fans. Amazing that someone actually thought they could get away with shipping an empty box.

I received a full refund from Taotronics less than 12 hours after making them aware of the problem. Their response was “It appears that Amazon shipped an empty box by mistake.”

Really wanted the fan, but at least the customer service was good.

Carpe noctem

tammap
Offline
Last seen: 4 days 20 hours ago
Joined: 05/16/2018 - 00:03
Posts: 31
Location: United States

I received my fan yesterday. Wish my second orders didn’t canceled. My fault for was indecisive in pulling trigger on multiple units at that price.

lightsout
Offline
Last seen: 6 hours 29 min ago
Joined: 05/31/2022 - 05:36
Posts: 3

mine was cancelled Sad

edit:

I just got a fan in the mail, addressed to just my first name. Thanks for the free fan. Couldn’t get it to run on battery even after charging for 10 minutes. Maybe it will take a charge overnight.

Correllux
Correllux's picture
Offline
Last seen: 21 hours 18 min ago
Joined: 04/27/2019 - 22:23
Posts: 1496
Location: USA

Wow…..with $20 oopses and then free fans it might be hard for them to stay in business! lol.

lightsout
Offline
Last seen: 6 hours 29 min ago
Joined: 05/31/2022 - 05:36
Posts: 3

Battery isn't taking a charge after 1 hour. See no battery indicator when unplugged no flashing when plugged in. Disassembled the unit. On the motherboard plugged the dc-in connector to the battery terminal and turned it on, verified that works so ruling out motherboard issue.

Guessing one of the batteries of the bunch is dead and its not giving enough juice. Reading 18.6 on multimeter where red/blue wire connector is on the battery. Removed battery cover. Here's some pictures. It is 7 cells total. 4 + 3.

My experience ends here, please advise what a good next step is toward the goal of getting battery power working.

chops728
Online
Last seen: 8 min 15 sec ago
Joined: 08/30/2014 - 16:00
Posts: 1883
Location: Swampland,La

If it’s 7 cells and you’re reading 18.6 volt — it must be a 7S battery 29.4 volts —- First off I’d check what’s going to the battery when the charger is plugged in — Then some how you need to check each cell individually — they might all be low and the BMS can’t detect below a certain voltage — you might have one cell that’s very low — If none of the cells are below 2.5 v minimum — then you might be able to save the battery pack

Take some more pictures of the battery from all sides, mainly the circuit board

raccoon city
raccoon city's picture
Online
Last seen: 3 min 28 sec ago
Joined: 10/06/2010 - 02:35
Posts: 18860
Location: Palm Desert CA ~ West Coast is the best coast

I got my two other fans today, for a total of three.

My order is complete.

I'm charging one of the fans right now.

(You have to charge them for four hours before you use them.)

 

Thank you, tammap, for the heads up on this deal.

:THUMBS-UP:

weklund
weklund's picture
Offline
Last seen: 6 hours 40 min ago
Joined: 08/16/2014 - 10:32
Posts: 1153
Location: Orange, Ca.

I got to test my fans this afternoon when my grid power went out. My fans worked flawlessly for two hours until power was restored.

I am very pleased with my fans.

... Happy Landings ...

lightsout
Offline
Last seen: 6 hours 29 min ago
Joined: 05/31/2022 - 05:36
Posts: 3

IIRC it read 13.4 on the board bat points, I’ll doublecheck later. I did plug the ac plug into bat plug and that worked fine. Here’s a bunch of photos. Any idea how to disassemble such a pack? I’ve solder and a rework station to work with but am weary of giving more than a short heat blast to the battery (which didn’t have effect).









chops728
Online
Last seen: 8 min 15 sec ago
Joined: 08/30/2014 - 16:00
Posts: 1883
Location: Swampland,La

You can check each cell right on the BMS board — Just test each cell individually (they’re around the perimeter labeled B # ) — look how the nickel strips are folded right under the board and on the opposite end where the wires are running up to the board — it says 7S right there on the board — it’s one of two things —battery so low it won’t take a charge or the board is bad— I suspect that’s why they were dumping these fans

As far as desoldering — you need a lot of heat with a big wedge tip

Pages