Cannot enter Bistro configuration.

6 posts / 0 new
Last post
dragunbayne
Offline
Last seen: 20 hours 2 min ago
Joined: 09/13/2017 - 12:54
Posts: 18
Location: USA
Cannot enter Bistro configuration.

I just put a new driver in my Atlas C57 and I cannot get into configuration mode. I am stuck with a single mode of bright as hell. I’ve done half presses as fast as I can and it will not work for me. Your input is appreciated.

emarkd
emarkd's picture
Offline
Last seen: 24 min ago
Joined: 04/14/2015 - 22:04
Posts: 1403
Location: Georgia, USA

If all you’ve got is turbo then you’re probably bypassing your driver altogether. In other words, the black lead from your driver to the mcpcb is shorted to the body. If there’s a reflector check there first. The bottom of the reflector could be touching the solder joint.

Lexel
Lexel's picture
Offline
Last seen: 8 hours 30 min ago
Joined: 11/01/2016 - 08:00
Posts: 2563
Location: Germany

Sounds like a short between ground ring and LED-

dragunbayne
Offline
Last seen: 20 hours 2 min ago
Joined: 09/13/2017 - 12:54
Posts: 18
Location: USA

Good call guys! I found the issue and am in the process of sorting it now.

dragunbayne
Offline
Last seen: 20 hours 2 min ago
Joined: 09/13/2017 - 12:54
Posts: 18
Location: USA

Good to go! The thicker copper board on the LED rather than the thin aluminum board of the original plus the thicker wire on the new driver made it a little to easy to contact the reflector. Now to program it, this light is going to be awesome.

dragunbayne
Offline
Last seen: 20 hours 2 min ago
Joined: 09/13/2017 - 12:54
Posts: 18
Location: USA

One more thing. Can any of you tell me what the mode options are? It’s only giving me 8 mode options while the documentation gives 9. What I really want is mode 9 from the documentation so I can have the step that has 100% on the 7135.

EDIT: NVM I found it. I’m on a firmware revision just before the 9 options. There are no specifics laid out for if there is a mode with a 100% output regulated step.