【Brass prototype update】Wurkkos TS10 "slender waist" 14500 triple LEDs Light with Anduril 2.0+ Single Color Aux LEDs

937 posts / 0 new
Last post
Sudsy
Offline
Last seen: 6 hours 16 min ago
Joined: 04/05/2019 - 00:37
Posts: 68
UVChemist wrote:
Anyone know if the tail cap is removable or if it’s glued like the bezel? I got a tail switch that’s not clicking down consistently and was trying to see if I could fix it.

I have one that was received with glue in the tailcap and one that was not. I have read that they should all be glued, though.

Wurkkos Terry
Wurkkos Terry's picture
Online
Last seen: 12 min 44 sec ago
Joined: 04/08/2021 - 04:25
Posts: 189

6.30th 03:00 for PST

Wurkkos Terry
Wurkkos Terry's picture
Online
Last seen: 12 min 44 sec ago
Joined: 04/08/2021 - 04:25
Posts: 189

It’s glued like the bezel.
When the tail cover is removed, professional tools are required to reposition and install the spring.
If it affects your normal use, please told customer service and show us the specific problem.
We will refund or send new one today.

Firelight2
Firelight2's picture
Offline
Last seen: 2 hours 53 min ago
Joined: 04/08/2011 - 15:17
Posts: 5043
Location: California
Sudsy wrote:
UVChemist wrote:
Anyone know if the tail cap is removable or if it’s glued like the bezel? I got a tail switch that’s not clicking down consistently and was trying to see if I could fix it.

I have one that was received with glue in the tailcap and one that was not. I have read that they should all be glued, though.


I haven’t tried removing the tailcap, but I did remove the bezel.

It had a small amount of blue threadlocker. It was easy to unscrew the bezel by applying grip tape to the head and bezel for extra leverage. If the tailcap is glued the same it should be fairly easy to remove.

Tendou
Offline
Last seen: 1 month 2 days ago
Joined: 03/26/2020 - 03:49
Posts: 168

How is the current draw differ between the aux LED color?

jon_slider
jon_slider's picture
Offline
Last seen: 2 hours 58 min ago
Joined: 09/08/2015 - 12:20
Posts: 6228
Location: Central North America

Tendou wrote:
How is the current draw differ between the aux LED color?

see https://budgetlightforum.com/comment/1852406#comment-1852406
MoreHiCRILumens
MoreHiCRILumens's picture
Offline
Last seen: 15 hours 25 min ago
Joined: 10/25/2019 - 07:08
Posts: 1915
Location: Finland

They seem to be mostly sold out at Wurkkos. Is there next batch coming?

SammysHP
SammysHP's picture
Offline
Last seen: 1 hour 59 min ago
Joined: 06/25/2019 - 14:35
Posts: 1433
Location: Germany

Hey, we haven’t even received the previous batch. Smile

starryalley
Offline
Last seen: 6 hours 47 min ago
Joined: 09/17/2020 - 01:14
Posts: 50
Location: Melbourne, AU

I even haven’t received shipping notification from aliexpress for the second batch 4000k ones!

mattlward
mattlward's picture
Offline
Last seen: 2 days 11 hours ago
Joined: 06/19/2015 - 09:20
Posts: 3447
Location: Illinois, USA

I have not either, ordered first day they dropped.

EDC rotation:
KR4, SST-20 FA3 4000k (favorite!)
FW3A, Nichia 4000k sw40 r9080 (second favorite)
FW1A, LH351D 3500k (third favorite)
FW1A, XP-L Hi 3A
FW3A, LH351D 3500k
FW3A, SST20 FD2 4000k
FW3A, Cree XP-L Hi 5A3
Emisar D4V2, SST20 4000k
Emisar D4V2, brass E21A 3500k (night light of choice)

Streamtronics
Streamtronics's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 3 days ago
Joined: 01/02/2019 - 19:14
Posts: 124
Location: Germany

I'll wait for now, see if they come out with a linear driver (shouldn't take too long, they're easy to design) then when they manage to upgrade the driver I'll buy two (good & evil, silver with ice blue aux & black + red)

dts71
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Joined: 08/12/2015 - 17:00
Posts: 76
Location: Sweden

I totally missed this one – when will there be more?
Primarily looking for 4000k and ice blue secondary.

kokosnh
Offline
Last seen: 1 day 13 hours ago
Joined: 07/02/2021 - 06:27
Posts: 201
Location: Polska

Have anybody measured the parasitic drain of TS10 HI AUX / low aux / off aux ? 
There is a this thread on reddit

https://www.reddit.com/r/flashlight/comments/vq2w2n/my_ts10_went_from_42...

zumlin
Offline
Last seen: 3 hours 41 min ago
Joined: 08/29/2021 - 08:42
Posts: 46
kokosnh wrote:

Have anybody measured the parasitic drain of TS10 HI AUX / low aux / off aux ? 
There is a this thread on reddit

https://www.reddit.com/r/flashlight/comments/vq2w2n/my_ts10_went_from_42...

I took some measurements of the drain of my TS10 with orange aux before.

Aux off: 5uA

Orange aux on low: 123uA

Orange aux on high: 7.8mA

There seeems to be a problem with low voltage protection as mentioned in that reddit thread.

ArtieT59
ArtieT59's picture
Offline
Last seen: 14 hours 58 min ago
Joined: 02/25/2020 - 17:55
Posts: 3540
Location: CT, USA

zumlin wrote:
kokosnh wrote:

Have anybody measured the parasitic drain of TS10 HI AUX / low aux / off aux ? 
There is a this thread on reddit

https://www.reddit.com/r/flashlight/comments/vq2w2n/my_ts10_went_from_42...

I took some measurements of the drain of my TS10 with orange aux before. Aux off: 5uA Orange aux on low: 123uA Orange aux on high: 7.8mA There seeems to be a problem with low voltage protection as mentioned in that reddit thread.

 

yes and LVP, as the user on Reddit said their battery was @ 2.4v

 

my sample I hadn't tested, but because the orange auxiliary LEDs are So Bright, I have kept my aux LEDs on low and didn't notice the drain at all. 

[FLF] Five Light Friday https://budgetlightforum.com/node/78749

Check out some of my new lights (picture heavy) and quick first impressions of them here: https://budgetlightforum.com/node/77180

My Sft40 beamshots / comparison thread: https://budgetlightforum.com/node/78100

The BLF GT with SFT40 (2300lm, 2700m+ @ 30 seconds!)
https://budgetlightforum.com/node/79561

Miguel_79
Offline
Last seen: 1 day 14 hours ago
Joined: 04/21/2011 - 06:22
Posts: 358
Location: Spain
Wurkkos Terry wrote:

Hi, ¿Could you show us some real photos of the TS10 in silver. We haven’t seen any yet.

jon_slider
jon_slider's picture
Offline
Last seen: 2 hours 58 min ago
Joined: 09/08/2015 - 12:20
Posts: 6228
Location: Central North America

the problem with button aux and switch lights, is that they are not linked to LVP. So running the TS10 w Aux lights on High 24/7, without doing any battery checks, will drain the battery below 2.5v in about 3.5 days.

the_gchart wrote:
It sounds like this isn’t just an issue with the TS10. My first Google result was the following thread. Sounds like I’ll need to dive into the code.
https://www.reddit.com/r/flashlight/comments/srept7/d4v2_drained_its_bat...

If you look at the low_voltage() function in anduril.c, one of the first lines says: TODO: turn off aux LED when power is really low”. So… yeah. This is an overall issue with Anduril.

imo, the non firmware reflashing solution is not to run the Aux on High.. and check battery voltage every few days.

I cannot reflash my Anduril lights. My iMac is not compatible with the software.

SammysHP
SammysHP's picture
Offline
Last seen: 1 hour 59 min ago
Joined: 06/25/2019 - 14:35
Posts: 1433
Location: Germany

jon_slider wrote:
the problem with button aux and switch lights, is that they are not linked to LVP. So running the TS10 w Aux lights on High 24/7, without doing any battery checks, will drain the battery below 2.5v in about 3.5 days.

the_gchart wrote:
It sounds like this isn’t just an issue with the TS10. My first Google result was the following thread. Sounds like I’ll need to dive into the code.
https://www.reddit.com/r/flashlight/comments/srept7/d4v2_drained_its_bat...

If you look at the low_voltage() function in anduril.c, one of the first lines says: TODO: turn off aux LED when power is really low”. So… yeah. This is an overall issue with Anduril.

imo, the non firmware reflashing solution is not to run the Aux on High.. and check battery voltage every few days.

I cannot reflash my Anduril lights. My iMac is not compatible with the software.

That comment isn’t up to date. indicator_led_update() disables the aux LEDs when the voltage is too low. If it really doesn’t turn off the aux LEDs, there must be another reason.

jon_slider
jon_slider's picture
Offline
Last seen: 2 hours 58 min ago
Joined: 09/08/2015 - 12:20
Posts: 6228
Location: Central North America

SammysHP wrote:
That comment isn’t up to date. indicator_led_update() disables the aux LEDs when the voltage is too low. If it really doesn’t turn off the aux LEDs, there must be another reason.
The comment by gchart is from just 11 hours ago, here is the link

the issue also exists with other Anduril lights that use Aux…

thegchart wrote:
this isn’t just an issue with the TS10.

maybe Anduril has a problem with switch lights not accessing LVP, instead of Aux lights? (I think I read somewhere that TS10 aux are actually switch button lights, which is why they dont turn off when main LEDs come on, and actually get brighter at higher main LED output)

SammysHP
SammysHP's picture
Offline
Last seen: 1 hour 59 min ago
Joined: 06/25/2019 - 14:35
Posts: 1433
Location: Germany

I will contact him because that comment in the code makes no sense.

edit: D’oh! I had just looked at my fork and there I had refactored the aux LED handling which fixed the LVP bug by accident. Facepalm

jon_slider
jon_slider's picture
Offline
Last seen: 2 hours 58 min ago
Joined: 09/08/2015 - 12:20
Posts: 6228
Location: Central North America

ArtieT59 wrote:
I have kept my aux LEDs on low and didn’t notice the drain at all.
good point,

if I did the math right, I think they could last 305 days on low, as opposed to 5 days on high?

even w LVP, running on high mode seems not ideal

SammysHP wrote:
I had just looked at my fork and there I had refactored the aux LED handling which fixed the LVP bug by accident. Facepalm

I do not understand, are you saying you only fixed it on your own light?

Does the aux light no LVP bug exists in ALL Anduril lights, not just the TS10?

except whichever ones this refers to?:
https://www.patreon.com/posts/anduril-updates-28372155
LVP while asleep: With aux LEDs getting quite bright lately on some lights, it is important to make sure they won’t discharge the battery too far. So I made low-voltage protection work even while the light is asleep in standby mode.”

SammysHP
SammysHP's picture
Offline
Last seen: 1 hour 59 min ago
Joined: 06/25/2019 - 14:35
Posts: 1433
Location: Germany

jon_slider wrote:
I do not understand, are you saying you only fixed it on your own light?

Does the aux light no LVP bug exists in ALL Anduril lights, not just the TS10?

except whichever ones this refers to?:
https://www.patreon.com/posts/anduril-updates-28372155
LVP while asleep: With aux LEDs getting quite bright lately on some lights, it is important to make sure they won’t discharge the battery too far. So I made low-voltage protection work even while the light is asleep in standby mode.”


Yes, I had fixed it in my own version long time ago and forgot about it.

The missing LVP affects all lights with “simple” (non-RGB) aux LEDs. The quote is about RGB LEDs.

Sudsy
Offline
Last seen: 6 hours 16 min ago
Joined: 04/05/2019 - 00:37
Posts: 68
mattlward wrote:
I have not either, ordered first day they dropped.

I just got the shipping notification for my red body 4000k ts10 with blue aux. Hopefully they are all on the way now.

zoulas
zoulas's picture
Offline
Last seen: 12 hours 18 min ago
Joined: 06/01/2020 - 08:35
Posts: 2407

It seems every version of this light is sold out.

mortuus
mortuus's picture
Offline
Last seen: 18 hours 22 min ago
Joined: 12/16/2014 - 09:33
Posts: 3230
Location: Sweden
zoulas wrote:
It seems every version of this light is sold out.

for this price its a steal!

...where Frugal meets with Flashlight!

              つ ◕_◕ ༽つ

jon_slider
jon_slider's picture
Offline
Last seen: 2 hours 58 min ago
Joined: 09/08/2015 - 12:20
Posts: 6228
Location: Central North America

SammysHP wrote:
The missing LVP affects all lights with “simple” (non-RGB) aux LEDs.
Thank You Very Much!

so, Anduril has No LVP for non-RGB Aux lights.. wow, it took us a few years to realize that.

The problem went undetected for a LOOOONG time and is Not specific to TS10.

And the problem with high battery drain is Only for High Mode Aux lights.

Low mode aux lights last 1-2 years, depending whose drain rate data we use.

thefreeman wrote:
~70uA max for red…more than 2 years with a 1000mAh cell and a red AUX LED on low.
about 2 years on low

zumlin wrote:
Orange aux on low: 123uA
about 1 year on low

Hopefully I got all that correct.

so, my takeaway is:

Do NOT use High Mode Aux Lights 24/7

as they will drain the battery in less than a week.
(plus it will overdischarge since there is no LVP)

Even if LVP was working (I have not seen a fixed hex file for that) (there is a hex file to turn off the aux lights when main LEDs are on thanks to zumlin),
but no Update will change the reality that High Mode Aux will Still Kill the Battery in less than a Week

Firelight2
Firelight2's picture
Offline
Last seen: 2 hours 53 min ago
Joined: 04/08/2011 - 15:17
Posts: 5043
Location: California

High aux mode isn’t very practical. Other lights have had this issue. I vaguely even an 18650 in an Emisar D4v2 would drain in something like 5 or 10 days on high aux.

Much better to just use low aux. it’s bright enough to find the light and won’t drain the light fast.

rjkesler
rjkesler's picture
Offline
Last seen: 2 weeks 6 days ago
Joined: 04/29/2019 - 11:10
Posts: 146
Location: Atlanta, Georgia

Firelight2 wrote:
High aux mode isn’t very practical. Other lights have had this issue. I vaguely even an 18650 in an Emisar D4v2 would drain in something like 5 or 10 days on high aux.

Much better to just use low aux. it’s bright enough to find the light and won’t drain the light fast.

Right, I only use high AUX overnight when I’m sleeping in an unfamiliar setting.. like an alleyway or someone’s yard.

Currently searching to buy:

Fireflies NOV-Mu 21 in 2000K

gchart
gchart's picture
Offline
Last seen: 2 hours 27 min ago
Joined: 03/19/2016 - 11:57
Posts: 3274
Location: Central IL

While I don’t have a TS10 yet to test it on, I have patched the aux LVP for non-RGB lights and tested it on a different light (my FT03). I have sent the firmware to Wurkkos for testing. So this should be addressed going forward.

I’m kinda shocked we’ve been without this for so long. But yeah… Just don’t keep your small lights on aux-high!

jon_slider
jon_slider's picture
Offline
Last seen: 2 hours 58 min ago
Joined: 09/08/2015 - 12:20
Posts: 6228
Location: Central North America

gchart wrote:
I have patched the aux LVP
thank you..

suggest also patch aux lights to turn off when white light is on.

Pages