Haikelite mt03 mods? Update!

156 posts / 0 new
Last post
hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

Tried to remove the resistors completely on my other Mt03, didn’t turn on then. Will probably do the added resistors on that one too.

everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Did you leave solder to bridge the connection?

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

No, bit accidentally broke one of the fet pins! So the second mt03 needs a new driver maybe?

everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Hmmm lol
Does it turn on?
Can you take a picture?

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

https://www.dropbox.com/sc/5vqxezgtgrzeyoe/AAAenrAwpmNdJ2EYk3bmp_ZQaThis my second nw mt-03,this one broke, only 2 leds turn on!

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

looks like an LEDA 1624

everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Try and solder a bridge across the broken leg? Use a piece of wire then solder on top of that?

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

you mean a bridgebon the board?
Maybe easier to just solder it to some wires to lift it up a bit. The pins like to stick together with solder!

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

Too broken, chip can’t be soldered, I got some other similar looking ones, but might be other functions!

everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Yea try that.

If its only only one leg of the FET you may be able to use it still and make a connection with solder and wire.

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

no chance to get it fixed!

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

Looks like it will get a new driver or 3 in parallel.

everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Oh well. leave it for a while maybe you will think of a idea.

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

Yeah, Still got the cw mt-03.That one has the res mods. So I will take so pics of it tonight outside?

everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Yea mate if you can.
It must be massive out put. If your going to scrap the other driver practice on it. see what you can get out of the driver?

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

Yeah might try dd on that one!

everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Yea might as well if its broken. see what you can get out of it driver before it melts lol. Even bridge the resistors with solder and see how that goes.

ImA4Wheelr
Offline
Last seen: 2 months 3 weeks ago
Joined: 02/03/2013 - 14:51
Posts: 7935
Location: SC

hannesremo wrote:
true, there are now 2 extra per emitter. And let me tell you this thing has got some power now. Even in the lower modes it's super bright. Just overall ridiculously bright. I dedomed it before, and it got more throw, spring bypass on both ends, and now the reistor mod. The dedome made it lose output, but the resistor mod made it even brighter again. So now it has throw and super flood. Just a beast! But it's still not enough for me. Gets hot on turbo after 10-30 seconds now though. Can't hold it in the hand for more than a minute lol.

Great to hear about your successful resister mod.  Sorry to hear about the other light getting damage.  Hopefully, you can just replace the broken FET.

Chances are you have maxed out the driver with the 2 extra R100's per channel.  Once the lower modes start getting brighter, it's a sign that the inductors may be saturated and even PWM cann't tame down output.  You really need to measure current at each Mode before and after every sense-resister change.  That way you can tell when you have gone as far as you can go and still have reasonable lower modes.  Best why to measure current on a buck driver is at the emitter.  So it's best to have driver out of the light so that you can tap into one of the LED leads to measure current.

You sure are not afraid to get in there and change things.  Best wishes on your upcoming mods.  Smile

EDIT: fixed  a couple typos.

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

It no longer powers on now. This really sucks! I tested the leds and they still work, which leads me to belive the driver is fried, I’m really pissed now.
I planned on running individual drivers to each led anyways, but now the stock driver won’t work!

giorgoskok
giorgoskok's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Joined: 11/13/2015 - 10:46
Posts: 2671
Location: Greece
hannesremo wrote:
It no longer powers on now. This really sucks! I tested the leds and they still work, which leads me to belive the driver is fried, I’m really pissed now. I planned on running individual drivers to each led anyways, but now the stock driver won’t work!

When you start experimenting you must always have that in mind Smile

The Miller
The Miller's picture
Offline
Last seen: 2 years 6 days ago
Joined: 12/14/2015 - 12:08
Posts: 9908
Location: Charente France

check out TAs drivers
Narsil or Bistro in a light like this seems really sweet!

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

It was a faulty switch, had a spare one and it now works again.
Seems like the electronic switch can’t handle the current? And the modes work a bit funny sometimes, but otherwise it seems fine.

giorgoskok
giorgoskok's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Joined: 11/13/2015 - 10:46
Posts: 2671
Location: Greece
The Miller wrote:
check out TAs drivers Narsil or Bistro in a light like this seems really sweet!

For e-switch you have to go with Narsil / Tk’s ramping or some other firmware .

Modded one Utorch UT02 with a fet driver and xp-l hi v3 (driver : TA’s boards with LDO support and Narsil) .
Here are my comments : http://budgetlightforum.com/comment/1069899#comment-1069899

I will be installing one to my mt03 soon …

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland
everydaysurvivalgear
everydaysurvivalgear's picture
Offline
Last seen: 8 hours 18 min ago
Joined: 07/31/2015 - 10:25
Posts: 3760
Location: sydney australia (GMT+10)

Yea you will always break parts when you are pushing the limits. Its part of the game and learning. Just buy heaps of spares and leave them for when you need them. The switch you can always bridge if you need to.

Mad snow! Last night was like 25 degrees Celsius here. I think using this light in the snow would be bad it will reflect and blind you lol

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

It’s not as much snow as it seems, maybe 10cm. And yeah if you have it on turbo you definately get blinded lol. Mode 3 is good enough for daily use! Yeah! Need to have some spares around!

hannesremo
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Joined: 12/13/2016 - 09:39
Posts: 283
Location: Finland

http://www.kaidomain.com/p/S024013.4-18V-3-Mode-Drive-Circuit-Board-for-3-x-Cree-XHP70Hey I found a triple xhp70 driver on kaidomain. It's rated at 4,5-5A, for 3 leds in series. This would be what I need, but how do you hook a switch up to a driver that don't come with one?

mozart.f
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Joined: 05/05/2015 - 21:46
Posts: 135
Location: Brazil

Hi there.
Does anyone modded a 4S driver?
Is the procedure the same as described here for the 2S driver?
I think my MT03 can handle more current than the original driver can supply.
Apreciate any help.

mozart.f
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Joined: 05/05/2015 - 21:46
Posts: 135
Location: Brazil

Resistor mod success!
My MT03 4S driver came from Haikelite with R100 + R150 per channel. Not 2 R100 as described by others here. That’s why it was underdrived. After the turbo step down it was warm but not hot to the touch. With a DC power supply attached to test the light originally it was drawing 3.6 amps at 16 volts in turbo mode.

I moded it to 3 R100 resistors per channel. Now the turbo current is higher than the max 5 amps my power supply can output. The ceiling lumens almost double and the body temperature rises to 50C in half minute of turbo.

Another benefit is that the second and third modes are more spaced, different from the original driver behavior, as those modes where almost equal.

Now this thing became a beast!

giorgoskok
giorgoskok's picture
Offline
Last seen: 1 month 3 weeks ago
Joined: 11/13/2015 - 10:46
Posts: 2671
Location: Greece

We were talking for 2s2p version , it’s normal that it has different resistors , it doesn’t mean your mt03 was underdriven.

Anyway the resistor mod gave you a good bump as you see Big Smile

Pages